2020. április 7., kedd

Katolikus hittan 6.a


Kedves Hittanosok!
Húsvét közeledik! Mi hittanosok ilyenkor, elsősorban Jézus feltámadását ünnepeljük, nem pedig a húsvéti nyuszit. Öt is szeretjük, de főleg Jézusra kell, gondoljunk ilyenkor. A Húsvétot megelőző hetet Nagyhétnek nevezzük. Ezek Jézus utolsó, Földön töltött napjai. Jézusé, akit Az Úristen küldött, hogy helyrehozza Ádám és Éva bűnét, ezt hívjuk a megváltás művének. Jézus sok-sok szenvedést és a keresztre feszítést is vállalta ezért, értünk! Kérlek, hogy ezekben a napokban: e hét csütörtöktől vasárnapig, gondolj sokat Rá, (még akkor is, ha épp tavaszi szünet van!) és köszönd meg Neki, hogy érted is az életét adta!
Kérlek, hogy a feladatot, amit itt olvashatsz, pénteken hajtsd majd végre!
            Ezen a linken: https://szentiras.hu/szit/jn  Szent János evangéliumát találod, azaz Jézus életének történetét. Ha van esetleg otthon Bibliátok könyv formában, abban is megtalálod: János evangéliumának 18 és 19. fejezetét. Kérlek, olvasd el, vagy kérj meg valakit, aki felolvassa Neked! Miközben olvasod, próbáld átélni! Majd írd le nekem, néhány gondolatban, milyen érzéseid voltak e-közben.
A szünet miatt a feladatot elküldeni, április 20-a, hétfő 16.00-ig légy szíves!
Kikapcsolódásképpen, ha meg tudod nyitni, van itt egy rejtvény, amit elkészíthetsz, és a megfejtéseket is elküldheted! (Úgy a legjobb, ha képernyőképet küldesz!)

Amennyiben szeretnétek a Nagyhét templomi eseményeit is figyelemmel kísérni, (aminek szívből örülnék, és biztatnálak is) akkor az alábbi linken megtaláljátok, hogy honnan, mikor közvetítenek szentmisét, szertartást, interneten, tévén keresztül!
Áldott, szép előkészületet és Húsvétot kívánok Nektek és Családtagjaitoknak!
Tamás atya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kedves Gyerekek! Köszönöm a kitartó munkátokat ebben a különleges helyzetben is! Jó pihenést, kikapcsolódást kívánok a nyári szünetre! V...